søndag 8. januar 2012

Godt nytt år

Godt nytt år til alle fra Emmie og oss i Tønsberg



Det har kommet to cm snø her nå og Emmie er så lykkelig om dagen, Storkoser seg ute :-)

På nyttårsaften prøvde vi en ny vri og det var at vi la Emmie i buret i bilen med motoren i gang og radioen på. Bilen er for Emmie en trygg plass så vi hadde forhåpninger om at det skulle fungere også under oppskytingen av rakettene . Vi sto i nærheten av bilen og fulgte med og hun satte seg opp etter en stund og tittet ut, men så la hun seg ned igjen :-) Det var deilig :-)

Jan Ivar og Emmie var på tur her om dagen da hun viste frem en for oss ukjent egenskap, nemlig jaltinnstinkt. 20 meter foran dem på stien hoppet det frem et rådyr. Alle former for innkalling som vanligvis fungerer var helt bortkastet. Emmie fikk los og halset etter rådyret som en harehund :-)
Etter 3-400 meter forsvant rådyret og Emmie løp tilbake til utgangspunktet. Der sto ikke Jan Ivar lenger så da fant hun sporet hans og fulgte det over et jorde til hun fant han igjen. Far var veldig stolt og skrøt masse, ikke av rådyrjakten , men fordi hun kom tilbake :-)



Vi mater fuglene på denne tiden og det er masse fugler her og det synes Emmie er morsomt. Hun var litt ivrig etter å få tak i dem i begynnelsen, men nå ligger hun på terassen og titter på dem og de har blitt vant til at hun er der så de bryr seg ikke lenger. Herlig :-)

2 kommentarer:

  1. Kjekt at dokke fekk litt snø til slutt ;) Miko slutter aldri å jage småfugl, d er d første han gjer kvar morgen - ikkje tid til å tisse!

    SvarSlett
  2. Godt nyttår! :)

    Jaktinstinkt kan forekomme på Eurasier, men som dere opplevde vil dem miste interessen når dem ikke ser dyret lenger. Så det blir ikke noen god jakthund ;)
    Har vært heldige med mine, lite jaktinstinkt og dem har så langt snudd på innkalling både på hjort og hare. Men det er jo en hund, og hunder er jegere :)
    Kjempefint bilde av Emmie, nydelige farge på henne =)

    SvarSlett