torsdag 7. oktober 2010

Strålende høstvær



Etter regn kommer sol sies det og det stemmer her i dag. I går var det skikkelig høststorm og i dag er det strålende sol og deilig og varmt. Vi tok med oss kaffe/te og gikk på tur. Ikke mange andre ute så tidlig på dagen så Emmie kunne gå uten bånd lenge og det syntes hun var stas. Hopper og spretter i vannet akkurat som ungene og inn og ut av lyng og kratt.
Mens vi satt og drakk kaffe fartet hun litt rundt og snuste og undersøkte, men måtte stadig bortom for å se at vi var der hun trodde vi skulle være :-)

Vi fikk en dag på dressurskurs forrige uke og trener på kontakt og innkalling. Denne uken er det høstferie her i Vestfold så da er det ikke kurs. Emmie lærer fort når vi først begynner å lære henne kommandoer og hun kan nå sitt, dekk og delvis gi labb.

I fht renslighet kan det gå flere dager mellom hver gang det kommer en dam på gulvet og det er deilig. Fikk råd på hundeskolen at gledestissing blir man kvitt ved å overse hunden til den har roet seg for deretter å hilse og det fungerte fra første dag.


Emmie begynner å bli en B-hund, har overhode ikke lyst til å stå opp om morgenen når vi skal på jobb og bruker opp mot 10 min på å strekke seg, gjespe og "morra" seg før hun kommer ut av buret. På mandag gikk hun å la seg igjen etter at hun hadde vært ute og tisset, men det var veldig mørkt og trist den dagen så det var flere her som kunne tenkt seg å gjøre akkurat det :-)

Emmie fikk sin første dusj i dag og det gikk overraskende bra. Sto helt stille, mens jeg både såpet inn og skylte henne. Flink jente det. Å børste henne er ikke noe problem, mens kloklipp ikke er favoritten akkurat. Sist satt jeg med baconost tuben og skrøt og belønnet, mens Jan Ivar klipte og det gikk veldig mye bedre så da håper vi det er oppskriften som kommer til å fungere heretter.

Vi har et speil i gangen der vi kommer ned trappen fra andre etasje og når Emmie går ned ser hun seg selv i dette speilet, det er bare det at hun ikke skjønner at det er seg selv hun ser. Hun ligger og småbjeffer til den "andre hunden" i lange tider av gangen mens den bare hermer :-)

Med dette ønsker vi alle en god helg (evnt høstferie) fra oss her i Vestfold

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar