fredag 22. juli 2011

Forsvarsskadet hund

Huff.. Har hatt en skikkelig dårlig natt, der jeg har våknet å sjekket til hunden og klokken hele tiden. Ventet på at klokken skulle bli 8 slik at vi kunne dra ned til dyrlege og få sjekket øyet til Dexter.

Grunnen var at Dexter sitt øye hadde fått en infeksjon, etter at han ble angrepet av en Jack Russel Terrier tirsdag ettermiddag, mens han sto ute i en hage og slappet av.
Forstår ikke at den andre hunden torte, med tanke på at Dexter er over 3 ganger så stor som han, men det er bare sånn Jack Russel Terriere er. Dexter forsvarte seg med å holde den andre hunden på avstand, helt til jeg fikk løpt til å holdt den unna.

Verken Dexter eller den andre hunden viste alvorlige skader etter den korte kampen. Det eneste var at Dexter hadde mistet noen dotter med pels rundt halsen. Han var rolig med en gang den andre hunden var borte, og satt bare å gledet seg for vi var på vei på tur opp til hytta. Jack Russelen fikk noen småskader på ryggen, og blødde litt, men det gikk greit med han og.

Neste morgen står jeg opp og Dexters venstre øye ser ikke bra ut. Øyelokket er hovnet opp, og han vesker litt fra øyet. Tørker bort litt av vesken, og prøver å se på det uten at han bryr seg særlig om at jeg tar han i ansiktet.
Konkluderer med at vi får vente å se om han kanskje bare har fått en liten rift på øyelokket eller slag mot det. Om det blir værre skal vi komme oss til dyrlege. Han viste ingen tegn på at det var vondt, verken når jeg tok rundt øyet eller ellers. Han klødde seg ikke, og brukte øyet som normalt.

Etter som dagen går blir øyet værre, så vi drar ned til sivilisasjon igjen. Nå er det kveld, og tar to timer å kjøre hjem. Så vi ringer vakttelefin for dyreklinikken, og blir rådet til å komme innom neste dag.
Neste morgen er øyet helt limt igjen av gørr.

Vi får raskt time hos dyrlege, og får vite der at øyelokket har blitt litt flerret av i kriken. Men siden det er noen dager gammelt vil de ikke sy. Heldigvis er det i ytterkanten, slik at tårekanalen ikke blir påvirket. Hun sier også at han vil få litt arr der, som kanskje vil virke positivt på øyelokket da det vil vri seg utover i stedet for innover.
Dexter var kjempefin under undersøkelsen, og holdt seg helt i ro. Men tror han hadde feber kvelden før, og var litt sliten i kroppen både pga tur i skogen og sykdom.

Dro derfra med ett skadet øyelokk, men heldigvis ingen skade på hornhinne. Liten ubetydelig skade på øyet.
Nå må han gå på øyedråper og tabletter i 7 dager, og så skal vi inn til dyrlege om ei lita uke for å ha en sjekk igjen.

I dag ser øyet så mye bedre ut igjen. Han har litt hovent øyelokk, men han er så mye bedre allerede.
Takk og lov.

- Marlen Isabell & Dexter

1 kommentar: