torsdag 7. juli 2011

Miko - pubertalmonster i spøkelsesalder...

Først må eg få gratulere D-kullet med ein forsinka bursdagshelsing. Miko feria dagen med ein tyrelur :) Og E-kullet som er 1 år i dag :) GRATTIS!!




Kritikken av Rafl D Campell:


over midd. stor av god type, godt skåret hode, god hals, slapp overlinjer, korr.hale, ønsker bedre benstamme itt (???) kropp. Virker noe luftig, gode bev. sett fra siden, men for løs i front. kunne ønskes mer tilgjengelig og får derfor good



Miko har deltatt på si siste utstilling - i år...det gjekk med andre ord ikkje bra. Han som har vore så flink og stått heilt stille for dommaren, synst at ditte va fryktelig skummelt, men han henter seg fort inn att og virker ikkje prega av det, slik som eg såg andre hunder var. Nekter å vise seg fram etterpå, vil berre ut av ringen. Miko oppfører seg fint etter dommer har fått sett tenner og tatt på kroppen, viser seg fint i ringen og stiller seg opp foran dommer.

Miko har også blitt ein typisk tenåring, skral og hengslete i kroppen, gått ned 3 (!!!) kg, alt av kvalpefett berre rant vekk i løpet av ei veke...sammen med underulla ;p Det blir ein del fjellturar i sommar og haust for å bygge litt muskler ;)





Vi var i trondheim heile helga, så fekk trent mykje med Miko i sentrum. Det trengte han. Ikkje at han er pysete der da, men sånn lydigheitsmessig ;) Alt skal luktast på og tissast på! Ingen rare folk var skummle, han oversåg fint ei lita jente som dansa 2 cm. foran han og då pappen til jenta kom og skulle ta ho vekk, vart han litt sjarmert av Miko, slo av en prat og fekk til og med klappe han på haude...*sukk* Hadde han berre vore så flink tidlegare den dagen ;p


Har aldri vor borti liknande spøkelsesalder på Miko før - han reiser bust rett som det er, det kan vere ei bildør som blir lukka eller ein framand hund. Og i går kom systra mi på besøk, med solbriller på!! HJELP! Det var skummelt det. Ho ropte og lokka på han, men han sirkulerte rundt henne med halen ned i fleire sekunder.

Det eg da lurer på, skal eg oversjå Miko og la det gå over av seg sjølv, eller skal eg aktivt gå inn og trene. Vi hadde ein liten heiagjeng fra hundeklubben her, som såg på oss i trondheim, og dei meinte at eg måtte trene mykje på dette no framover - at Miko skal stå i ro og få sjekka tenner og bli tatt på. Kva meiner du Beathe? og korleis går eg fram? Vil gjerne ha tilbake den trygge Miko :)


I går kveld hadde vi eit voldsomt kraftig tordenvêr her på Sunnmøre. Eg er både facinert og redd dette vêret ;p men må holde roa så eg ikkje stresser hundane. Kamots er berre så bedagelig under sånne forhold:):) ligger rett ut og kunne ikkje brydd seg om so lynet slo ned i huset. Miko er litt meir stressa, men han roa seg etterkvart, la seg ned og gløtta ut vindua når det blinka.


Elles så har vi prødv oss på bronsemerke, uten det store hellet! Miko var kjempeflink veka før, på generalprøva, men da vi skulle opp til merket, var det strålandes sol og varmt! Miko kobla heilt ut og forstod ikkje eit ord av det eg sa til han ;p Men han var ikkje den einaste som var prega av varmen da, sjølv den flinkaste retriveren var slapp og ufokusert - trøster meg med det, så prøver vi igjen til hausten ;)


5 kommentarer:

  1. Spøkelsesalder er det her også, en rød bøtte en skygge, det meste kan være skummelt. Emmie elsker vann og så fort hun får kjangs står hun ute i vannet og koser seg. Hverdaglydighetsprøven besto hun med glans og det var moro, Jan Ivar lurer på om han skal bli med på treningskveldene i regi av Oslo Hundeskole til høsten. 1. års kontrollen gikk fint og hun fikk skryt av veterinæren. Vi passet også på å klippe klørne skikkelig når hun først var bedøvet. Emmie har røytet så mye at hun har blitt lang og mager og det er uvant for vanligvis er hun "fyldig". Vi har samlet en pose full med underull så kanskje det kan bli ett par votter hvis vi sender det til Ingrid :-)
    Nå er det sommerferie og Emmie har anledning til å bade flere ganger om dagen og koser seg vedig her på campingen. God ferie til dere ;.)

    SvarSlett
  2. Bare la han få tid.Dette går over. Ikke press han inni situasjoner han ikke takler. Er lurt å ikke stille mer før dette er over slik han ikke får negativ erfaring. Om det vedvarer,får du heller trene på det senere. Er ganske sikker på d går over.

    Om dere møter ei hindring som er skummel (bossdunk, tre etc) la han bruke tid på finne ut at d ikke er skummelt.
    Eccho fikk noia på en stein på fjellet for litt siden, bjeffa å knurra de andre hundene syns nok hun var rimelig dum der hun stod :p Hun brukte lang tid på å finne ut den var ufarlig, men det kom til slutt;) Så bare bruk tid å la han finne ut av ting =)

    SvarSlett
  3. Beathe: ok, da fortsetter eg å oversjå han ;) i grunnen sjelden han reagerer på ting på tur da...som bossdunker o.l. Det er mest heime, når han hører ei bildør el. noke anna som eg ikkje hører ;p at busta går opp og han boffer litt.
    Men kor lenge trur du dette vil vare? alle dei andre spøkelsestidene hans har gått over ganske so kjappt, berre ei veke el. noken daga han har vore usikker og så vips, normale Miko igjenn. Denne gangen har det vel holdt på sidan eit par dagar før vi reiste til oppdal.
    Anita og Jan Ivar: så kjekt at Emmie bestod testen, men kva går dette ut på? er det d samme som bronsemerke berre anna namn??;p Miko kan finne på å vasse, men liker egentlig ikkje å bli våt ;)

    SvarSlett
  4. Vanskelig å si, det vil nok komme å gå litt.Denne perioden her med Eccho har vart i alle all en mnd, litt på og av. Nå er hun inne i en god periode. Albert hadde en periode som vart over litt tid da han var rundt året, og etter det et pubertalt monster uten like :p Men det ble da "folk" av han også. Ellers husker jeg ikke så godt hvordan desse periodene på de andre har utartet seg. Enya har ikke hatt særlig til spøkelsealder feks. Men ikke unormalt at det kan vare ei stund, la han få tid å finne ut å bli trygg på ting =)

    SvarSlett
  5. Hverdagslydighet er på mange måter det samme som bronsjemerket, men det er litt andre øvelser feks:
    - På Plass
    - Dekk
    - Gå pent
    - Gå bak (dvs når hunden "går pent her" eller "på plass" gis kommandoen "gå bak" da slakker hunden av og går pent bak deg ca 0,5 meter. Kjekk øvelse på en trang plass)
    - Bli og bli liggende (gå i fra ca 10 meter og vente i 4 min og gå inntil)
    - Sitt og bli sittende (gå i fra ca 10 meter og vente i 4 min og gå inntil)
    - Innkalling
    - Hilsettrening (på eier) og tannvisning
    - Stå "under marsj".
    - Stå, sitt og bli under innkalling (Dvs innkalling fra ca 20 meter kommandere "stå" etter 10 meter, sitt og bli for så å kalle inn på nytt med kommandoen "på Plass"
    - Bamse (ikke et krav på prøven, men lærer det på kurset. Sjarmerer alle:-)
    - I tillegg så er møtetrening med andre hunder, hilsetrening på andre hundeeiere og sosialisering en viktig del av kurset, men ikke med på prøven.
    Rett og slett et kurs i hvordan få hunden til å fungere i hverdagen :-)

    SvarSlett