torsdag 25. november 2010

5 mnd i dag


Tiden går utrolig fort, i dag er det 5 mnd siden D-kullet ble født. Emmie vokser jevnt og trutt og veier nå litt i overkant av 17 kilo.
Vi har gått valpekurs og begynte på grunnkurs som vi måtte utsette p.g.a. Jan Ivar sin vonde rygg, men starter opp igjen i desember. Emmie er lærevillig og veldig flink når bryteren står i stilling "PÅ". Når bryter vipper over i "AV" noe som skjer i løpet av et halvt sekund er hun overhode ikke mottagelig for noe som helst. Når dette skjer er det ikke noe som hjelper utenom å gi henne en time out i bilen og det er nok med 10 sekunder før hun er "PÅ" igjen.

Tenner er felt og hun har begynt å røyte masse så det blir spennende å se hvordan pelsen blir etterhvert.
Vi har vært litt bekymret da Emmie begynte å halte litt på høyre frambein. Dyrlegen mente vi kunne se det ann og nå halter hun på venstre. I følge noen venner som har hatt mange hunder er ikke dette uvanlig og er antagelig voksesmerte. Vi følger med og ser det an.
Emmie spiser stort sett opp maten sin, men vi vurderer å bytte for (igjen) da hun fiser og det lukter helt forderdelig. Å da mener vi helt forferdelig :-)
Emmie er fortsatt med på jobb hver dag og det er kanskje litt dumt for hun har aldri vært alene hjemme og det hadde det kanskje vært lurt å trene litt på.



Emmie er en skikkelig hengiven kosejente (som bildet av henne og pappan til Warro viser)og følger oss der vi er. Unntaket er i badstua der synes hun det blir litt varmt :-)



Vi var på hyttetur i helgen sammen med Warro (nabohunden)og hans familie og det var vi veldig spente på hvordan ville gå da de vanligvis leker ekstremt hele tiden når vi er ute. Det gikk over all forventning for når vi var inne roet de seg fort ned og det var helt uproblematisk. Ble imponert over Emmie som tydeligvis har noen gener fra polarhunden for hun fant en hule i gresset oppunder terassen der det ikke var snø og rullet seg sammen på reinskinnet når hun lå nede der vi satt. Warro som er en Shetland sheepdog han skjønte ikke dette og lå å frøys i snøen.



Til helgen hadde vi gledet oss til å møte Beathe på Lillestrøm ,men desverre har Beathe fått problemer med ryggen og har derfor melde avbud så da får vi treffes ved en annen anledning. God bedring Beathe, hilsen oss i Tønsberg.

2 kommentarer:

  1. Er det som bildene viser at hun har begynt få revemaske? Så spennende!
    Kanskje hun blir lik oldemor Leiionspitz Hedda =)

    Veldig synd at jeg ikke kommer meg nedover i helgen, hadde gleda meg veldig mye :( Men vi får ta det igjen! :)

    SvarSlett
  2. Lurte litt på hva revemaske var, men tror at det er at partiet rundt snuta er lyst slik også Hedda er/var. Emmie blir nok ikke så lys for hun har vært lysere enn hun er nå.

    SvarSlett