onsdag 8. september 2010


Da er snart enda en uke omme og Emmie begynner å miste litt av valpepreget. Hun er like sjarmerendes så alle vi møter bemerker hvor nydelig hun er.
Vi har prøvd å veie henne, men vekten slo ikke ut og når vi holder henne viser vekten forskjell hver gang så det har vi ikke fått til.

Hun har blitt en veldig hengiven familiehund som tåler å ligge stille og kose noen sekunder innimellom :-)Emmie er ikke langt unna og reiser vi oss og går et sted så følger Emmie etter.
Barnebarna som vi har her på besøk hver tirsdag har også begynt å lære Emmie å kjenne og Emmie viser at hun er veldig glad i barn. De to små (2 og 3 år) er litt skeptiske, men det ser ut som om Emmie er veldig forsiktig og skjønner at de er små etter at Jan Ivar har brukt litt tid på å roe henne i denne situasjonen.

Denne uken er vi begge tilbake i jobb og Emmie er med Jan Ivar. Hun ligger litt alene i bilen og det går veldig fint og så har Jan Ivar en slik jobb at han er mye på farten så da slipper hun å være alene.

Vi ser at Emmie kunne ønske seg mer mat enn dagsrasjonen som står i tabellen, skal vi være harde å kun la henne få den tilmålte dosen eller skal vi gi henne litt mer?
Emmie har begynt å få en slank unghundkropp (ikke mager), men hun er ikke god og rund som en valp kan være. Hva anbefaler du at vi gjør Beathe? Vi synes også at hun har mye avføring i fhr mengden for.

Vi har ikke begynt med de store treningstingene som dekk, sitt, bli o.l., men trener innkalling med navn og "kom" og at hun skal være rolig inne. Jan Ivar prøver også å venne henne til en fortrolig kloklipping og pelsstell ved å sitte på gulvet og premiere det at hun er rolig. Hun er blitt veldig vant til at vi sjekker tenner og feks tar fra henne ting hun ikke skal ha eller som i dag puttet inn en ormekurtabelett (så da er det gjort).

Emmie viser gang på gang at hun er veldig trygg som feks i går da hun lå ved siden av en kompressor og lekte med en grasstuste, da kompressoren startet skvatt hun og kikket opp og la seg ned og fortsatte med grasstusten.

Hun sover i buret sitt på soverommet vårt og er ikke ute om natten mer og det er heller ikke en lyd å høre før vi står opp. Kjempeflink ;-)

Vi har laget luftegård på plen og da slipper Emmie å ha på bånd, Veldig kjekt da det bare er å la terassedøren stå oppe så går hun ut og kommer inn som det passer.

Bildet av Emmie er tatt mandag 6, så da var hun ca 10,5 uke.

4 kommentarer:

  1. Opplevde også at Ailo var veldig sulten mens han gikk på Royal Canin, så her ble det bytte til Eukanuba, og det har fungert bra på min vofs. Fikk en valp som var mindre sulten, og mer fornøyd.

    Det som står på pakka er bare en pekepinn på hvor mye mat hunden skal få. Noen hunder trenger mer, og andre hunder trenger mindre fôr. Hvor godt du kjenner ribbena på hunden når du stryker over sidene er en god pekepinn. Det skal være litt fett over de, men ikkje så mye at du må "grave" for å kjenne ribbena.

    Håper dette var til litt hjelp?

    SvarSlett
  2. Kjempeflott, takk for tilbakemelding. Kan være vi prøver å bytte for.

    SvarSlett
  3. Ser ut som svaret jeg skreiv er blitt borte. Prøver igjen :)

    Dem begynner strekke seg nå, og blir ikke små valpeklumper lenger. Dere kan prøve øke formengden, men ser dere hun blir tjukk så kutt ned. Egentlig så skal det være nok, i tillegg til godbiter og alt annet dem får.
    Noen hunder eier ikke magemål, Aimee (tolleren) min, hun spiste en halv forsekk en gang. Jeg kom hjem til en hund som stod spiste og spiste, men var så trillrund hun klarte knapt å gå, sitte eller ligge. Hadde nok fått i seg noen kg med for...
    Gi en tilbakemelding på hva dere gjør og hvordan det går :)

    Hun ser foresten helt normal ut på bildet, ikke tynn i alle fall :)

    SvarSlett
  4. Nei, hun er ikke tynn i det hele tatt. Vi reagerte på mengden avføring og lurte på om hun nyttiggjorde seg av maten.
    Vi har nå kjøpt Eukanuba og ser hvordan det vil fungere.

    SvarSlett