mandag 20. september 2010

Hilsen fra Emmie



Pelsdottene har blitt store, er helt enig med Hege i det :-)
Vi har vært hos dyrlegen i dag der Emmie fikk vaksine. Passet også på å veien henne når vi var der og hun veier nå 10,1 kg.
Dyrlegen skrøt av gemyttet, hun var rolig og trygg og hadde akkurat passe fettlag for en valp. Jan Ivar spurte om han kunne titte i munnen hennes og det brydde hun seg ikke om at han gjorde. Han sjekket leddene hennes og de var ikke stiv i det hele tatt, fin navle hadde hun også :-)

Emmie har nå spist Eukanuba i 1,5 uke og det går fint. Hun foretrakk Royal Canin foret de første dagene da vi blandet, men nå spiser hun godt også av Eukanubaen. Forskjellen er at det er mye mere for pr måltid, ca 130 gr 3 g pr dag, og det kommer ikke så mye ut i andre enden :-)

Ellers så går det greit å ha henne med på jobb, hun roer seg i bilen og sjarmerer alle når hun er med rundt omkring. Var med Jan Ivar på befaring i Telemark på torsdag og det var antagelig slitsomt for da var hun veldig rolig og sov mye resten av dagen.
Hun kan bli veldig "gira" innimellom og da blir hun utrolig aktiv og stressa og det vi gjør da er at vi setter oss på kjøkkenet og lukker dørene. Her skjer det ikke stort så da går det ikke veldig lang tid før hun legger seg ned og sover.Hadde noen runder der vi prøvde å gå tur, eller var oppe hos Warro i nabohuset for at hun skulle få springe fra seg når hun ble så gira, men det ble egentlig bare værre. Så å sette seg i ro og dermed tvinge henne til å roe seg har vi funnet ut er veldig bra.
Til neste uke skal vi begynne på valpekurs og det blir spennende, vi har ikke prøvd å lære henne ting som sitt, dekk, gi labb e.l.enda, så det kommer vel da.
Emmie var helt sprø hvis jeg moppet, kostet eller støvesugde, men det har jeg nesten fått bukt med ved å bruke leverposteituben og premiere når hun ikke bjeffer og prøver å ta den. Det går veldig fint :-)

Å bli børstet går også veldig fint, men når Jan Ivar skal klippe klør høres det ut som om han holder på å ta livet av henne. Hun uler og skriker :-) Er jo kjent for å være skuespillere Eurasierene. Jan Ivar sitter på gulvet med Emmie mellom bena når han klipper klørne og det gjør jeg når jeg børster også. Vi tenkte at vi ville "spare" fanget til kos. Emmie elsker å bli klødd på magen og når vi legger oss på gulvet sammen med henne så skikkelig kroer hun seg. Begynner å bli en skikkelig kosejente og det er så hyggelig :-)


Emmie har på dette bildet tungen halveis ute av munnen, men jeg synes det var så fint alikevel :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar