torsdag 26. august 2010

En liten oppdatering fra Ulsteinvik

Delia er en trygg og god valp. Veldig grei å ha med å gjøre så lenge hun ikke blir overtrøtt. Skal ikke så veldig mange inntrykk til før dette skjer, og da er det best å legge henne i buret så hun får sove. Da blir ting så mye koseligere for både henne og oss etterpå. Vi har for det meste hatt henne ganske skjermet de første dagene, men har hatt ett par turer til sentrum (det er 5 minutter gange hver vei). Hun går fint i bånd. Første turen var hun litt redd når vi møtte folk, men etter at jeg hadde gitt henne godbit ved tre møter var det ikke så skummelt lenger.

Hun har fått møtt noen venner av oss, og har blitt veldig glad for å se alle, så hun er ikke redd for folk som kommer på besøk. Hadde en litt artig opplevelse da hun møtte broren til Thomas i går. Han bor rett over veien for oss, og kom bort i hagen for å hilse på. Delia var kjempeglad for å se ham, og logret masse med halen. Da broren til Thomas skulle hjem, slo Thomas følge for å sjekke postkassen. Delia ville bli med, og begynte å gå målrettet mot dem. Aldri sett henne så bestemt og målrettet i bånd før. Da vi nærmet oss Thomas, skiftet hun retning og sprang etter broren hans. Hun ville tydelig være med ham hjem. Kanskje hun syntes han lignet litt på pappaen hennes? Viser i alle fall at hun er veldig fortroelig mot folk! :)
I går skulle vi lever bilen på service, og bestemte oss for å ta med Delia i bilen opp, for så å ta turen hjem til fots. Dette er i lengste laget for en liten valp, så vi ble enige om å bære henne litt over halve veien. Fikk et godt råd med Beathe om å ta med sekk, ha sekken på magen, med Delia opp i den. Dette ville vi prøve, men ventet at Delia ville protestere litt. Der tok vi grundig feil. Delia satt i sekken hele veien uten noen form for bevegelse eller protest. Hun satt fint med to labber og hode stikkende opp, og slikket Thomas i ansiktet innimellom. Var et fantastisk søtt syn! Så det anbefaler jeg dere å prøve om dere skal gå lenger enn valpen tåler. Prøv det snart, for det er jo ikke lenge til man ikke får plass til den i en sekk lenger. :)
Natten i natt gikk kjempefint. Hun klaget veldig lite da jeg satte henne i buret, selv om hun ikke liker det. Halv 4 på natten måtte vi ut på dotur, men da hadde hun allerede tisset i buret. Merket da vi var ute at hun var litt dårlig i magen stakkars. Sikkert derfor hun ikke klarte å holde seg. Neste gang vi sto opp gikk alt helt fint. Hun har en del uhell, men de fleste kommer når hun er glad for å se henne. Delia er nemlig en gledestisser. Hun tisser når hun blir skikkelig glad, noe som man nesten bare må ta som et kompliment..eller? :)

I dag har vi vært hos Beathe en tur. Som dere sikkert har sett på innlegget Beathe kom med i sted, så skulle vi hjelpe til å ta bilder av E-kullet. Tok bilde av Delia også mens vi var i gang. Det var stor gjensynsglede da vi kom dit. Delia visste nesten ikke hvor hun skulle gjøre av seg. Sloss med de små tantene og onklene sine, var ganske røff med dem, men fikk igjen med samme mynt. De er ikke så små lenger, kan fint ta igjen om det må til! Da vi kom hjem var hun så skitten at jeg tenkte det var tid for å teste ut hvordan hun likte å dusje. Dette falt ikke i smak, men hun sto allikvel stille gjennom nesten helle prosessen, og sovnet til slutt helt utmattet i armene mine da jeg skulle tørke henne. Jeg bar henne inn i buret, og der lå hun en god stund, selv om jeg gikk inn på et annet rom. Tok et bilde av henne da hun lå der så våt og god. Våknet da blitsen kom, men sovnet fort til igjen.


Så må alle bare fortsette å skrive her, det er kjempekos å få følge de andre valpene også! :)

-Helene-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar